Spændende pandekage opskrifter

Mange elsker at hygge med familien i køkkenet, hvor man kan få hjælp til madlavning og kagebagning fra børnene, som elsker at deltage i løjerne. Naturligvis er ikke slags mad og kager velegnet til familiehygge, men eksempelvis pandekager er en glimrende aktivitet at lave sammen som familiehygge.

Hvis familien består af 4-5 medlemmer, så kan det faktisk være en kedelig affære at stå og bage den ene pandekage efter den anden, da man måske skal lave mere end 20 stk. i alt til den sultne familie, og det tager jo flere minutter at bage færdig på hver side.

Ofte anvender man derfor to pander samtidigt, hvis man laver større portioner. Man kan eventuelt skiftes til at lave pandekagerne, og de kan laves både tynde eller tykke og små eller store, idet alle har forskellig smag. Normalt sidder man sammen og spiser, når maden er færdig, men man kan spise dem i samme takt, som de laves, så man også får dem varme.

Forskellige opskrifter

Det rigtige sjove ved pandekager er fyldet, man kommer i pandekagerne, idet man kan variere dette i det uendelige:

  • Almindelige pandekager
  • Majspandekager
  • Pandekager med nødder
  • Pandekager med chokolade

Man kan finde en masse forskellige opskrifter på pandekager, og man kan tilføje både marmelade, honning, sukker, sirup og andre former for tilbehør til dem.

Sunde pandekager

Man kan gøre pandekagerne mere sunde end den normale opskrift ved at droppe ingredienserne sukker og fedtstof, der i bund og grund ikke er nødvendige i pandekager.

Derudover bør man anvende fuldkornsmel i stedet for hvid hvedemel, og man bør også anvende en mælk med lav fedtprocent. Man skal ikke anvende smør på panden men enten rapsolie eller olivenolie, der er meget sundere end smør.

Et sidste råd til sprøde og sunde pandekager er at anvende øl i stedet for mælk!

Det gælder om at lave pandekagerne så luftige som muligt, så derfor skal dejen piskes godt før bagningen på panden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *