Bagefolie – din vej til nemmere madlavning

Synes du også, at det til tider bliver besværligt at købe bagepapir igen og igen? Eller synes du, det er irriterende, når bageformen skal smøres hver gang, du og din familie skal bage? Så kommer her en løsning, du garanteret vil synes om! Bagefolie er nemt at bruge, og så er det tilmed en smal sag at rengøre det. På den måde kan du bruge folien igen og igen.

Hvad er bagefolie?

Hvis ikke du har hørt om bagefolie før, så er det uden tvivl på tide. Det er et effektivt redskab, som for mange er blevet en nødvendighed i køkkenet, fordi det kan bruges til at gøre mange forskellige retter langt nemmere at lave.

Bagefolie er et stykke folie, som kommer i en pakke med 2 stykker, som du lægger på en bageplade. Folien fungerer på samme vis som bagepapir og smørelse, derfor behøver du ikke at bruge nogle af disse ting, når du anvender bagefolien – det er ret smart!

Når folien er placeret på bagepladen, lægger du dit bagværk direkte derpå, og så er du ellers klar til at sætte det i ovnen. Når dit bagværk er færdigt, kan du tage brødet ud og sætte det på en rist i stedet. Og bare rolig, folien sætter sig ikke fast på brødet, da det på ingen måde klistrer eller er besværligt at arbejde med.

God kvalitet og lang holdbarhed

Når du er færdig med at bage, slipper du for at smide bagefolien ud. I stedet kan du rengøre den med en fugtig klud, folde det sammen og putte det i skabet igen, så er det klar til, at det skal i brug igen. Bagefolien har nemlig den fordel, at den har en lang holdbarhedstid. Det vigtigste er, at du husker, at den kun kan klare temperaturer op til 250 grader. Det er kun kortvarigt, den kan klare 300 grader, for levetiden på folien bliver forkortet, så snart den bliver udsat for ekstrem varme.

God til både bagværk og stegning

Bagefolien fungerer til mere end bare bagværk. Brug den når du skal stege, for så vil du opleve, at folien er et godt alternativ til stegeolien. Stegefolien fungerer på samme måde som under bagning – i stedet lægger du bare eksempelvis en fisk eller andet på folien, og putter det i ovnen. Når du er færdig, rengøres folien endnu en gang med en fugtig klud, og så er den igen så god som ny.