Der er visse ting, som er helt umulige at undvære i køkkenet. Når der skal bages og hygges sammen med børnene, eller når der skal serveres lækker aftensmad, er det nødvendigt at have noget bestemt grej klar. Hvad det er, kan du blive klogere på i denne artikel.

Bagefolie til bagværket

Når der skal hygges lidt ekstra en søndag morgen, eller hvis der skal bages til en fødselsdag, så er boller det oplagte valg. Det kan dog blive en smule svært, hvis du opdager, at du har glemt at købe nyt bagepapir.

Hvis du i stedet bruger bagefolie, når du bager, (eller du har fisk, rodfrugter eller andet, der skal i ovnen), så går det som en leg. Her slipper du nemlig for alt besværet. Du kan bruge dit bagefolie igen og igen, hvis bare du husker at tørre det af hver gang efter brug. Lyder det ikke smart?

Bagefolien skal heller ikke smøres, men bare puttes direkte på bagepladen. Samtidig klistrer det ikke, og du kan derfor så nemt som ingenting flytte bollerne over til afkøling på risten, når de har været inde i ovnen. Tør folien af, rul den sammen og brug den næste gang, hvor du har noget, der skal bages eller steges inde i ovnen.

Knivene skal være i orden

I et køkken er det et musthave med gode knive. Det er godt at have forskellige knive, så du kan bruge en kniv, som er tilpasset det, som du netop skal i gang med at tilberede i dit køkken. 

Find derfor urtekniven frem til de små udskæringer, santokukniven når du skal skære grøntsager og den store kokkekniv, når du skal lave fine snit i det lækre kød, som du skal servere. Glem heller ikke, at du gerne skal have en god brødkniv og en universalkniv klar til at klare lidt af hvert.

Når du har brugt dine knive, så vask dem op i hånden frem for at putte dem i opvaskemaskinen. Det giver dine knive en langt længere levetid.

Opbevaringsbøtter er uundværlige

Når du er i gang med at bage eller lave noget andet lækkert i køkkenet, skal der ofte bruges mel, sukker og andre skønne sager fra køkkenskabene. For at du kan hygge dig med dit bagværk, er det en stor fordel, hvis der er styr på alle de mange ingredienser.

Hvis du har det hele opbevaret i bøtter, vil du have et langt bedre overblik i dit køkken. Del dine ting op i forskellige bøtter, og fordel det ud i skuffer og skabe, hvor det giver mening. Det vil gøre din tid i køkkenet langt nemmere.