Før har bageforme og bagepapir været de primære materialer i køkkenet, når man eksempelvis har skulle lave muffins. I dag kan du få bageforme i silikone. Men for nogle virker det stadig underligt, at man kan komme den type materiale i ovnen, uden at det smelter, og uden at det afgiver mange kemikalier til maden. Men det er faktisk sådan, at silikone er et af de materialer, der er mest varmefast, hvilket betyder, at det kan holde til de høje temperaturer i madlavningen. Silikonemåtter beholder sin elasticitet og form, så du let kan lave det du skal. Du kan også få produkter af silikone, der kan holde til at komme i mikroovnen.

Silikone kan være det gode alternativ til flourstoffer

Tidligere var der i medierne meget fokus på popcornposer, hvori der var fundet flourstoffer, som ikke er sundt for mennesker. I den periode var det ikke popcorn, man havde mest lyst til, og hvis man ville være sikker på, at få popcorn uden kemi, så var det i gryden de skulle laves. Pludselig blev processen besværlig, og derfor blev popcornskålen i silikone meget populær. Her havde du mulighed for at lave popcorn i mikroovnen som vanligt men uden den farlige kemi. På samme måde kan der stadig i dag findes flourstoffer i bagepapir, som du kan undgå at komme i kontakt med ved at bruge bagemåtter, bageforme eller andre produkter af silikone i stedet for.

Hvad skal jeg være opmærksom på med silikone og madlavning?

Det vigtige er, at det produkt du vil bruge er af silikone, der er godkendt til fødevarebrug. Det kan du for eksempel finde ud af ved at læse om produktet på pakken eller online, inden du køber det. Hvis det er et produkt, der er lavet til brug til madlavning, så skal det i Danmark være af silikone, der er godkendt til fødevarebrug.