Det kan godt være svært at få ideer til påskefrokostens menu, da traditionen går på, at man laver flere forskellige retter. Det betyder, at det gerne både skulle være nogle retter som alle kan lidt og som hører sig til en påskefrokost.

Påsken er fyldt med traditioner lige fra gækkebreve til at gå i kirke og lignende. Og ved påskefrokost bordet er en af traditionerne, at der serveres lam.

 

Spis lam til påske

En kendt påsketradition er at spise lam på påskedag, da man dermed fejrer at jøderne blev udfriet fra Egyptens fangenskab. Derudover forbindes det også med Jesus og er noget vi har taget til os i kristendommen og sidenhen har dyrket ved påsken.

Lammet er desuden et symbol på påsken, da Jesus blev ofret som et uskyldigt lam, hvorfor lam er blevet et symbol på Jesus. Jesus omtales desuden flere steder i biblen som Guds lam.

Lam er altså dermed blevet en traditionel påskespise, hvorfor det kunne være en idé at servere til påskefrokosten.

Jespers Torvekøkken har udviklet deres bud på en god opskrift, der lyder på øl braiseret lammekølle. Du kan se opskriften på deres hjemmeside, hvor du i øvrigt finder mange andre gode ideer og inspiration til påskefrokosten.

Jespers Torvekøkken har desuden sammensat en Forårsbuffet, der er særligt velegnet til påskefrokosten. Den består blandt andet af stegt makrel, varmrøget laks, terrin af grønne asparges og porrer, langtidsbraiseret kalvespidsbryst, tomat og mozzarella og bornholmsk unghane. Det er altså en lidt anderledes form for påskefrokost, men det er en nem måde at sammensætte en lækker menu på og få leveret maden direkte til døren.

Vil du derimod gerne selv stå i køkkenet og kreere påskefrokosten, kan du finde gode ideer til påskefrokosten på Jespers Torvekøkkens hjemmeside, hvor kvalitet er i højsæde. Der er først og fremmest fokus på at udvælge gode råvarer for så at skabe innovative retter med et bærdygtigt og økologisk udgangspunkt – en kombination der gør Jespers Torvekøkken til en unik leverandør af frokostordninger og catering. Her handler det nemlig om at skabe gode retter, hvor der skal være plads til gode råvarer som lidt fløde, smør og ost i ny og næ. Frokostordningerne vil også indeholde kage en gang om ugen, så selvom udgangspunkt er sunde måltider, handler det for Jespers Torvekøkken om en afbalanceret livsstil, hvor der skal være plads til det hele – det vil altså sige, alt med måde.

Så hvad end du vælger at bruge Jespers Torvekøkken som inspirationskilde eller måske kaste dig ud i at bestille hele påskefrokosten derfra, er du sikret en høj kvalitet, hvor der i øvrigt er fokus på madspild, hvilket gør det til et miljøvenligt koncept, noget vi alle bør sætte pris på og have fokus på i vores madlavning ikke kun til hverdag men også ved højtider som påskefrokosten og lignende.

Billede: jessicafm