En Bjørn Wiinblad skål skaber hygge i køkkenet!

Mangler du keramiske smukke skåle til dit hjem og skal de udstråle hygge og varme? Så læs videre her. Jeg har netop fundet nogle helt perfekte hygge skåle til juleslikket, frugt, bær, nødder, salat eller mad. Jeg har fundet denne side, som illustrerer meget godt hvad jeg mener, se skål kollektionen fra Wiinblad her.

Hygge med en Bjørn Wiinblad skål

Jeg har indsat et billede fra Wiinblad shoppen. På billedet ses en blå og rød skål. Skålene er ikke særlig dyre. Hvis du er til personlig stil og ren råhygge, så er disse skåle oplagte. Skålene er ikke blot smukke, men rummer også en masse historie om kunstneren Bjørn Wiinblad.

Kunstneren Bjørn Wiinblad

Bjørn Wiinblad levede fra 1918-2006. Han var oprindeligt udlært som typograf, men fulgte sin drøm om at blive keramiker. Hans kunst kan opleves i hele verdenen og mange hjem har gennem tiden hygget sig med hans skåle, fade, kander og meget mere. Bjørn Wiinblad var kendt som en glædens mand. Det kan man tydeligt se skinne igennem hans humørfyldte kander med ansigter eller vaser og skåle med de flotteste mønstre. Så når du køber en Bjørn Wiinblad skål til hygge, så får du også en portion glæde ind i stuen. Han brugte mange farver og var orientalsk inspireret. Og enhver ved at farver skaber glæde og de glade ansigter kan ikke andet end at vække et smil på de flestes læber. Wiinblad var særlig, fordi han gjorde hvad han ville. Han fulgte ikke normen eller hvad der forventedes af ham. Derfor er han også et forbillede for mange kunstnere. Kunst er nemlig ikke ment som objekt for normalitet, men ægte kunst må gerne nå ind til de kritiske røster, til følelsesstrømme og tankemylder. Anden kunst kan også få os til at falde helt til ro, læne os tilbage og nyde synet.

Billede: twitchcraft

Billede: Martin Cathrae

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *