Du er ved at indlede et eventyr, der ikke kun er sjovt, men måske endda lidt vanedannende. Én ting er sikker, det er lækkert! En af de mest almindelige misforståelser for begyndere er, at det at grille er det samme som BBQ’ing, men det er ikke tilfældet. Grill bruger høj og direkte varme til hurtige retter, herunder bøffer, pølser og lignende. BBQ’ing kræver, på den anden side, indirekte, konsekvent lav varme og længere tilberedelsestid. Mange, der BBQ’er bruger også forskellige træsorter til at ryge deres kød for ekstra aroma.

5 begynder tips til BBQ’ing

  1. Nøglen til lækker grillmad er blandingen af tid og temperatur. Det kræver altså, at man sætter sig lidt ind i den type kød man skal tilberede og hvilken temperatur og tilberedelsestid, denne kræver.
  1. At have er vellavet komfur, grill, eller lignende, der bruger kul eller træ som sin varmekilde er afgørende. Vær forsigtig med de billigere modeller af disse, da de typisk ikke er lufttætte, hvilket kan givet uønskede temperaturændringer.  
  1. Anskaf dig et stegetermometer, så du kan holde styr på kødets temperatur, der siger noget om, hvornår det er færdigt.
  1. Bliv ikke intimideret af madlavning på trækul! Tro det eller ej, den vigtigste ingrediens til BBQ’ing er tillid. Når det kommer til at tænde ild anbefales det at bruge paraffin voks terninger, en skorsten eller en trækul starter fakkel. For at holde tingene så naturligt som muligt, skal du ikke bruge tændvæske.
  1. Der er mange retter, du kan lave på en grill, men der er fire, der er de mest populære. BBQ kylling, langtidsstegt svinekød, ribben, og bryst. Det er vigtigt at holde jævn temperatur og undersøge hvilke indre temperaturer, der fungerer bedst for den type kød, du har valgt.

Spar besværet og få grillmad udefra
Skal du lave mad til mange mennesker, men har du ikke overskud til selv at gøre det, men har du samtidig et ønske om at servere lækker grillmad? Så kan du få grill catering leveret direkte til døren. Det er nemt, lækkert og dine gæster vil elske det. Jespers Torvekøkken har mange års erfaring med madlavning, og du kan derfor trygt overlade madlavningen til dem, hvis du pønser på en lækker grill catering til dit selskab.