Hvis der i den nærmeste familie er flere gode kokke eller erfarne personer i madlavning, så kan man sammen gøre det til en hel lige underholdning og oplevelse at tilrettelægge og planlægge en lækker mad til studenterfest, når denne skal afholdes. Der er jo tradition for, at man som forældre til en nybagt student får besøg af hele klassen, og så må man jo have nogle lækre småretter og sunde snacks klar til besøget. Selvom der måske kommer op mod 30 gæster, så bør der heldigvis være tale om mindre og lette retter, da gæsterne jo også skal besøge de andre forældre, og de bliver jo budt mad og drikke alle stederne. Til selve familiefesten skal der dog nok serveres en 3 retters menu, hvilket kræver noget mere forberedelse og planlægning, så hvis man tager imod råd fra erfarne køkkenfolk, så kan man faktisk få en sjov familieoplevelse ud af dette arrangement.

Planlægning af arrangementet

Til selve familiefesten skal der sørges for mange ting herunder:

  • Opdækning af borde og stole og pynt.
  • Fremstilling og placering af bordkort.
  • Bestilling og sammensætning af personlige sange.
  • Musik, taler og eventuel underholdning.
  • Indkøb og servering af drikkevarer.
  • Planlægning af menuen.
  • Indkøb af mad.
  • Tilberedning af mad.
  • Servering og oprydning.

At planlægge lækker mad til studenterfest er relativt nemt, når det drejer sig om besøget af klassekammeraterne fra Gymnasiet. Der er tale om mange mennesker men trods alt tale om nemme og enkle måltider som lækre snacks, is, drinks, kager, frugt, sandwich, smørebrød, fingermadder, sushi og lignende lækre småretter. Til familiemiddagen er der mere tale om et normalt måltid med forret, hovedret, dessert, kaffe og kage mv. Alle kan give en hånd med til madlavningen og anretningen, og faktisk kan man hygge sig sammen om disse aktiviteter, hvor man også kan lære vigtige ting om madlavning, anretning og servering.

Økonomien for mad til studenterfest

Det er som regel billigst at stå for hele arrangementet selv, mens den dyreste løsning er at invitere gæsterne på kro eller til selskabslokaler, men en smart og økonomisk metode er at købe mad til studenterfest hos Jespers Torvekøkken, der nemlig er et cateringfirma med speciale i frokostordninger samt private festarrangementer. Ved at afholde festen i hjemmet slipper man således for leje af lokaler, og catering er kun en smule dyrere end selv at indkøbe materialerne, så catering er et glimrende alternativ, hvis man ikke lige har dygtige kokke i familien. Kuvertprisen kan variere meget afhængigt af, hvilken menu man vælger, men typisk koster det fra 100-300 kr. pr. person hos et cateringfirma.