Når du bruger meget tid i dit køkken, kan det være guld værd med et godt tip, som kan gøre det nemmere og mindre tidskrævende at kokkerere i dit køkken. I dette indlæg får du vores bud på 3 køkkengadgets, som du bare må have fingrene i.

En bagemåtte, der holder din ovn ren

Kan du godt lide at tilberede en god gammeldags flæskesteg til dine gæster? Så kender du alt til, hvad det vil sige, at skulle rengøre din ovn. Men der findes faktisk en genial opfindelse, som gør, at du aldrig mere behøver at gøre din ovn ren.

Med en praktisk ovnbundsmåtte, som du kan lægge ind i din ovn efter behov, slipper du for at gøre selve ovnen ren. Ovnbundsmåtten samler al det fedt og snavs op, som ellers ville være landet i bunden af ovnen. Alt som du skal gøre for at gøre rent efter en flæskesteg, er altså at tage måtten ud og rengøre den med en fugtig klud. Det er smart, ikke?

Slip for at snitte løg med en løghakker

Har du ikke allerede en løghakker i skabet, kan det ikke gå for hurtigt med at få anskaffet dig en. Tupperware har eksempelvis et glimrende bud på en praktisk løghakker, som kan gå i opvaskemaskinen, og som du også kan anvende, når du skal rive gulerødder, hakke nødder eller noget helt tredje. Hvorfor stå med tårer i øjnene med vandhanen løbende, når du kan få en smart lille hakker til at gøre arbejdet for dig?

En old-fashioned appelsinskræller

Måske havde I en appelsinskræller i dit barndomshjem? Eller måske ved du slet ikke, hvad det er for en størrelse? En appelsinskræller gør det meget nemmere – og sjovere – at pille appelsiner, citroner og andre citrusfrugter. Med få snit kan du så nemt som ingenting – og uden at få fedtede fingre – pille skrællen af frugten. Har du ikke allerede en appelsinskræller i køkkenskuffen, kan det med fordel være et nyt ønske på din ønskeseddel.