Hvad kan man næsten skrive om flæskesteg, der ikke er blevet skrevet adskillige gange før?

Selv flæskesteg lavet på grill er beskrevet til hudløshed.

Så er det jo godt at man kan skrive lidt om minder. Mon ikke alle danskere føler en vis tryghed ved duften af flæskesteg i ovnen? Det tror jeg. Flæskesteg er jo jul, og for de fleste af os er julen = med glæde, hygge og familiesamvær.

Ikke alle bevarer det forhold til julen hele livet igennem, men duften af flæskesteg kan fremkalde minder af den gode slags, og minder af den gode slags er aldrig at foragte.

Selvom flæskesteg af de fleste bliver betragtet som noget udpræget dansk, laver man flæskesteg i mange andre lande. Ikke helt som vi foretrækker den i Danmark, men den bliver lavet. Er man interesseret i andre måder at lave flæskesteg på end gængse danske, er Femina.dk et besøg værd. På Femina.dk kan man finde et væld af spændende opskrifter på flæskesteg, og de er alle et forsøg værd. De opskrifter jeg har prøvet har alle været gode. Lidt fremmedartede, men gode.

 

Hemmeligheden bag en god flæskesteg

I min familie har vi et “ordsprog” der lyder sådan her; En flæskesteg er kun så god som sværene tillader, og jeg vil her give mit bud på en god svær. Et bud jeg har lært af min far, der igen har lært det af hans far og det er som følger;

  • Sørg for at rillerne er skåret godt. Ikke helt ned til kødet, men næsten. Gnid nu sværen ind i salt og sørg for at komme godt ned i rillerne.
  • Fyld så meget vand i bradepanden at det vil dække sværen når stegen lægges i med sværen nedad.
  • Sæt så bradepanden i en forvarmet ovn, ca. 180 grader, og lade sværen “koge” i 15 minutter.
  • Tag stegen ud og sæt den på en rist. Gnid igen sværen ind i salt og husk rillerne.
  • Sæt derefter stegen i ovnen igen.
  • Pøs fond over sværene hver halve time indtil stegen er færdig. Hos os giver den fremgangsmåde sprøde svær hver gang.

Billede: Krowster

Billede: Jens Rost