Nu her midt i den koldeste del af vinteren, hvor vinden hiver og flår i en, regnen gennembløder os og himlen er grå og trist, kan man hurtigt komme til at savne lidt hygge. Oplevelser hvor man er sammen og morer sig, mens man får noget varmt at drikke, men stearinlysene flakker.

Vinteren har altid været en tid, hvor man dyrkede det gode samvær og hyggede sig. Tiden hvor man nød frugterne af det hårde arbejde, man havde lavet resten af året. Tiderne har måske ændret sig lidt, fra de gode gamle dage, men det ændrer ikke på, at mørke og kulde får os til at ønske hygge.

Derfor skal vi sørge for at lave dejlige ting sammen. Hyg dig med dine venner, forældre, børn eller søskende. Det er lige meget hvem, så længe man hygger sig. Men hvad skal man så give sig til?

Herunder giver vi nogle gode forslag, til hvad man kunne give sig til.

Gå i køkkenet sammen

Der er ikke noget hyggeligere end at lave mad sammen, måske lige bortset fra at bage sammen. Find en god opskrift og slå jer så ellers løs i køkkenet. Hjælp hinanden og få en god snak imens. Det er en oplevelse som alle kan være med til, selv de mindste.

De yngste vil nyde det samvær med deres forældre, det er når man sammen bager et brød eller en dejlig kage. Lad dem hjælpe med at ælte, røre og pynte. Det vil give dem en fornemmelse af stolthed, som man absolut ikke må undervurder.

Fællestid i køkkenet er en oplevelse, som man absolut ikke må snyde sig selv for, og så skader det bestemt heller ikke at man kan spise resultatet af de dejlige arbejde bagefter. Det skaber jo bare endnu mere hygge.

Spil et spil

Der er ikke noget, der kan samle eller splitte en familie som et godt gammelt spil Matador. Når man for tredje gang er rykket ind på Rådhuspladsen og har mistet alle sin sparepenge, kan det være svært ikke at blive lidt knotten. Men spiller man med de rigtige mennesker, så kan selv et nederlag i spil være en god oplevelse, som man griner af og husker som et godt minde.

Men er man til noget mindre konkurrencepræget, så kan man altid finde et godt puslespil frem og arbejde sammen om, at afsløre det flotte motiv. Det er noget som tager lang tid, og masser af tålmodighed, men når først det hele flasker sig, så er det en yderst tilfredsstillende oplevelse.

Så når det er koldt og trist, så spil et brætspil med familien og kom hinanden rigtigt godt ved.

Læs sammen

Har i en yndlingsbog? En bog som i alle elsker og snakker om ofte, hvorfor så ikke læse den sammen? Det kan være meget givende, at sidde sammen og skiftes til at læse højt af en god bog. Man lever sig mere ind i historien, og desuden kan man ofte stoppe op, og snakke lidt om det der sker.

Dette gør at man i langt højere grad tænker over historien og det budskab den forsøger at give. Så derfor kan man ofte få meget mere ud af sin yndlingshistorie ved at nyde den sammen med andre.

God fornøjelse.