Danskerne skaber hygge med stearinlys

Du er måske også én af de mange dansker, som har en forkærlighed for stearinlys og alt form for levende lys. Den danske befolkning er så glad for stearinlys, at forbruget er kommet op på 5,79 kilo pr. dansker i 2013. Hvorfor er levende lys så hyggeligt og populært i Danmark? Find ud af det her.

Levende lys’ effekt

Danmark kan kalde sig EU-mester inden for stearinlys, da Bolius i 2014 fik lavet en en undersøgelse af analyseinstituttet YouGov, som netop viser, at 4 ud af 10 danskere tænder stearinlys dagligt i vinterhalvåret. Sommeren er ved at være forbi, og det kolde vejr træder til, og man kan ikke komme uden om, at næsten hver anden kvinde tænder stearinlys i deres hjem hver dag.

Mændene er ikke helt så uskyldige, da næsten en tredjedel af mændene dagligt tænder stearinlys i vinterhalvåret. Grunden til at levende lys er så populært hos danskerne er, at det giver hyggelige stunder i den mørketid af året. Levende lys er let tilgængeligt, og du finder altid billige stearinlys i alle supermarkeder eller boligbutikker.

Derudover, er levende lys hyggeligt, når man slapper af foran tv’et eller nyder familie måltiderne ved bordet. Du tænker måske ikke selv over det, men levende lys samler familien efter en lang dag, hvor man i hjemmet har tid til at nyde hinandens selskab.

 

Hyggestunder

Der er ingen tvivl om, at stearinlys skaber god og hyggelig stemning på de mørke og kolde aftener. Hos IDEmøbler finder du billige stearinlys i deres store sortiment.

Du kan blandt andet pynte din stue med bloklys, kertelys eller fyrfadslys i farver, der matcher årstiden, samt følger de nye bolig trends. Du kan nu se frem til hyggelige stunder med familien eller vennerne til sene efterårsaftener.