3 tips til hyggelige gør-det-selv-projekter

Inden vi får set os om, er sol og sommer skiftet ud med blæst og efterår. Og så er det tid til at finde hyggelige projekter inden døre. Der findes flere gode produkter med flere funktioner, som er gode at have ved hånden, når du skal kaste dig ud i gør-det-selv-projekter.

Eksempelvis kan teflonbånd både bruges til beklædnings- og byggeprojekter, ligesom stofrester også kan det. Du behøver nemlig ikke købe stort ind for at optimere et gammelt møbel eller lignende.

Få her 3 tips til et hyggelige efterårsprojekter.

Giv dine stole nyt liv

En god og billig måde at give dine møbler nyt liv er ved at ombetrække dem. Hvis det ikke lige er Arne Jacobsens Svanen eller Ægget, som du skal ombetrække, kræver det ikke store ombetrækningsevner. En gammel spisebordsstol med stofsæde er eksempelvis let at give nyt liv.

Brug en skruetrækker og tang til at hive de gamle søm af, så du kan få betrækket af. Lim herefter nyt skum på – her kan du bruge kontaktlim. Du skal sørge for, at skummen sidder stramt til, ellers kommer der grimme buler på stolen. Det nye stof hæfter du nu fast rundt under bunden med en hæftemaskine, mens du hele tiden strammer stoffet godt, så der ikke opstår ’luftbobler’. Nu har du en ny smuk stol.

Hæng dit tøj naturligt op

Trænger du til lidt orden på dit tøj, og er dit skab ikke stort nok? Hvorfor så ikke lave et smukt, råt tøjstativ. Find en rustik og forholdsvis tyk gren i naturen, hæng den op i to tykke læderstropper i loftet – og voila, du har ét styk tøjstativ med fede og rå detaljer.

Du kan også bruge samme idé til overtøj i entréen eller viskestykker i køkkenet. Kun fantasien sætter grænser.

Lav en enkel og stilren magasinholder

Elsker du at læse i magasiner, men kommer de hurtigt til at flyde på borde rundt omkring, kan en magasinholder være lige noget for dig. Uden de store byggekyndige evner kan du faktisk lave den let og enkelt med to træplader.

Lad træpladerne være lige store. Den ene skærer du et hul midt på i pladens tykkelse hele vejen fra den ene ende af kanten til den anden – dog uden at skære hele vejen igennem. Du skal lige efterlade et lille stykke træ i den ene side. Den anden plade skubber du ind i hullet, og så har du en magasinholder, der er formet som et kryds, hvor du kan lægge dine magasiner i.