Desserter skabe hygge i hverdagen

Desserter kan bestå af mange ting, idet både kager, is, fromage, konfekt og pandekager med det rette fyld hører til i kategorien desserter. Desserter er ofte usunde kaloriebomber, så man bør ikke udelukkende spise desserter, men man bør kun tage en lille portion som afslutningen på en større middag med mange retter.

En dessert er ikke beregnet på nogen måde at skulle mætte eller give næring, idet desserter blot skal afslutte et lækkert måltid, så man bagefter sidder og nyder smagen af de delikate ingredienser i en herlig dessert. Dette er traditionel dansk hygge, men man hygger sig på samme måde i mange andre lande, så den tradition har vi ikke monopol på.

Eksempler på fantastiske desserter

Man kan se frem til en dessert flere dage i forvejen, og man kan ofte huske en dessert lang tid bagefter, så tænderne løber i vand bare ved tanken af den lækre dessert. Hvis man ikke har så megen erfaring med at kreere lækkerier i køkkenet, så kan man starte med små og enkle desserter, som kan være en chokoladekage eller anden kage med lidt flødeskum ovenpå samt bær eller chokolade som pynt.

Når man er blevet mere erfaren med at skabe lækre små mirakuløse desserter, så kan man servere amerikansk cheese cake, chokoladepandekager, stegte bananer, lakridsmarengs, sorbet, yoghurt is, muffins, frugtsalat, fromage og andre vellykkede kombinationer af kage, is, frugt og chokolade.

Dermed ender desserter ofte med at blive kronen på værket til et middagsselskab, som virkelig kan understrege værtens talenter som konditor og kok.

Sunde desserter

Det kan være en svær udfordring af skabe sunde desserter, da disse jo ofte består af en del forskellige usunde men velsmagende ingredienser. Man kan i Ugebladet Søndag læse om alle former for desserter, idet her er artikler med nyttig inspiration samt opskrifter, og her findes også kalorielette versioner af desserter, så der også findes alternative valg til de overvægtige, der også elsker desserter.

En hjemmelavet frugtsalat er et udmærket eksempel, da man selvbestemmer ingredienserne, således man undgår de mest fedende ting.

Det er især cremen og flødeskummet, der er usundt i en normal frugtsalat, så hvis man blander og snitter de forskellige frugter og laver en kalorielet vaniljecreme, så har man efterhånden en sund og lækker dessert, som alle kan spise af. Man kan prøve denne enkle opskrift, som består af disse ingredienser:

  • 100 g vindruer
  • 4 blommer
  • 1 æble
  • 1 pære
  • 100 g rosiner
  • ½ dl likør
  • ½ dl appelsinjuice
  • 25 g mandelsplitter

Fremgangsmåden går ud på, at man først vasker og tørrer alle frugterne. Man halverer nu frugterne, og stenene pilles ud og kasseres. Frugterne skæres i tynde skiver, hvorefter de blandes sammen og man kan tilføje juice og eventuelt likør. Tid sidst blandes rosinerne i, hvorefter frugtsalaten skal afkøles. Man kan pynte den med mandelsplitter, og man kan tilføje en let råcreme til. Man kan naturligvis ændre på visse af frugterne, idet opskriften kan varieres i det uendelige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *