Verden er vild med dansk hygge

Begrebet hygge er blevet utrolig populært. Det er blandt andet blevet kåret til at være det næstmest brugte nye ord i England.

Imens vi måske ikke tænker videre over den danske hygge, er det på vej frem som aldrig før. Der er allerede blevet skrevet flere bøger om hygge, og det er faktisk ikke det eneste danske, som hitter i udlandet.

Hygge er Dansk kultur

Igennem de senere år har flere danske ting vakt opmærksomhed i det store udland. Vi danskere er flere gange blevet kåret som verdens lykkeligste, og den danske madlavning er også blevet lovprist i forhold til nordic quisine og vores Michellin-restauranter, som NOMA, Geranium og Claus Meyers succes på den anden side af Atlanten.

Det er ikke kun dansk glæde og gourmet, som vækker begejstring uden for landet grænser. Det er også dansk film og tv, som er med til at skabe opmærksomheden omkring vores lille, hyggelige land. Især DR’s søndagsdramaer, som de endda har vundet en æres-Emmy for, er blevet taget godt imod. Det har også banet vejen for skuespillere som Sidse Babett Knudsen og Mads Mikkelsen, der netop nu har succes i Hollywood. History Channels serie Vikings om den danske sagnkonge Ragnar Lothbrok kan vist også tage en stor del af æren.

Hyggen lander på et tørt sted

Efter et år præget af krig, terror og flygtningekrise, et Europa i opløsning og Trump som den kommende præsident af USA, er der virkelig blevet skabt et behov for hygge i verden.

Udefra beskrives hyggen som påskønnelse af de små ting og fraværet af forstyrrende elementer.

Vi deler glædeligt ud af hyggen, især i julen, hvor der bliver skruet nærmest unaturligt op for hyggen, så nu hvor udlandet vil have en bid af kagen, er der nok til alle.

Læs mere om hygge på MY DAILY SPACE