Vær sammen om hverdagens praktiske gøremål

Mange forældre hiver sig selv i håret, når weekenden eller ferien nærmer sig, for hvad skal de dog finde på at underholde børnene med? En tur i skoven? En tur i legeland? Besøg af bedsteforældrene? Eller noget helt fjerde? Sandheden er faktisk, at det slet ikke behøver være så svært endda. Børn har et stort behov for at slappe af og lade op til en ny uge. Hverdagen i skole eller institution er fyldt med indtryk, socialt samvær og udfordringer. Derfor må fridagene gerne dreje sig om noget helt andet og mere afslappende: familiær hygge.

Lad børnene hjælpe til

Måske trænger I til at få samlet blade, tømt tagrender eller luet blomsterbed. Lad børnene få en kost eller skovl i hånden, vis dem hvordan man gør, og lad dem deltage i de hyggelige udendørs projekter, der alligevel skal ordnes. Børn nyder at være sammen med deres forældre, og det giver dem en stolthed, at du betror dem det ansvar at lade dem være med til nye ting.

Er der brug for lidt nyt til haven; f.eks. tagrender eller værktøj, så find det billigt online med en BilligVVS rabatkode.

Bag boller eller lav mad

Også i køkkenet kan børnene snildt være med. Find en børnevenlig opskrift på boller eller muffins og lad børnene finde ingredienser, måle op og røre rundt. Det er okay, at køkkenet flyder, at der er mel over det hele, og at bollerne på ingen måde er runde. I er sammen, I har det sjovt, og bollerne smager helt sikkert ekstra godt, når de er hjemmelavede. Aftensmaden kan også være centrum for kvalitetstid. Start i god tid og vælg en ret, hvor børnene kan deltage. Måske kan de skrælle kartofler, røre frikadellefars eller hakke løg.

Trænger I til en nye røremaskine, en saftpresser eller en anden køkkenmaskine, børnene kan være med om, så benyt en Skousen rabatkode og få køkkenmaskinerne med gode rabatter.

Sjovt at gøre rent

Det kan måske lyde kedeligt i dine ører, men børn kan godt lide at lave de samme ting som deres forældre. Rengøringen skal alligevel klares, så inddrag børnene. Lad dem prøve støvsugeren, selvom der ikke bliver nær så rent, som hvis du gør det selv, eller vis dem, hvordan vaskemaskinen fungerer. I kan også lave en sjov konkurrence ud af det og se, hvem der kan gøre flest hylder rene på 5 minutter, eller skrue højt op for musikken, mens I bruger gulvskrubben som mikrofon.