Julehygge med børnene

Julen 2017 nærmer sig med hastige skridt, og det betyder familiær hygge, julebag og tid til fordybelse. Men hvordan får du egentlig mest ud af weekenderne i december og juleferien med små poder i huset? Skal I drøne rundt til alle landets julemarkeder, skal I fælde juletræet selv eller nøjes med at købe det af spejderne på torvet? Og hvad med julebag og konfekt?

Julen er traditionernes tid

I Danmark er vi glade for traditioner. Det gælder især børnene. Børn er udstyret med et udpræget behov for struktur og genkendelighed, og det får de specielt ved juletid, hvor alt er en præcis efterligning af sidste år. Det kan børn godt lide. Juletraditioner er ikke nødvendigvis ens i alle familier, og det er også underordnet. Skab de traditioner, der fungerer for jer i jeres familie – og hold ved dem. Tag på det samme årlige julemarked, køb juletræet det samme sted, lav juledekorationer den første weekend i advent og se TV-julekalenderne sammen.

Gode ideer til julebag med børnene

Jul er lig med julebag og julegodter. Udvælg nogle børnevenlige opskrifter og tag børnene med i køkkenet. De vil elske at være med og være sammen med dig. Bag en masse pebernødder, tril haregrynskugler og lav marcipandyr et par dage før juleaften, så der er masser af lækkerier, når dagen kommer. Det skal se hjemmelavet ud.

I kan f.eks. lave:

  • Pebernødder
  • Brunkager
  • Kagehuse
  • Klejner
  • Jødekager
  • Havregrynskugler

Hos Coop kan I få bragt ingredienserne lige til døren og spare penge med en Coop rabatkode.

Vær sammen

Julen er hjerternes fest – og børnenes. Det vigtigste er i bund og grund at skrue tempoet ned og prioritere kvalitetstiden sammen. Det betyder ikke så meget, om I tager i Tivoli og ser julelysene, eller om I laver varm kakao og spiller brætspil. Se de mange vidaXL tilbud på brætspil. Det vigtigste er, at I er sammen. Slå lyden fra telefonen og læg computeren væk. Pak jer ind i varmt tøj og find ting, der kan bruges til juledekorationerne eller leg sneboldkamp, hvis vejret er med jer. Børn har grundlæggende ikke så høje krav; de vil bare rigtig gerne være sammen med deres forældre og opleve, at de er prioritet nummer et.