Hyg dig med gratis strikkeopskrifter

Der findes mange dyre hobbyer rundt omkring, og mange af disse er så dyre, at de er forbeholdt de få velhavende. En lystyacht, sportsvogn, luksussommerhus i udlandet eller en fuldblods travhest er eksempler på helt ekstravagante hobbyer, som de fleste kun kan drømme om. Der findes heldigvis masser af gode og meget billigere hobbyer, som alle kan nyde. Strikning er både en afstressende hobby, som man kan slappe af med i de ledige stunder, og man kan faktisk tjene lidt penge på denne hobby samtidigt, idet man jo kan strikke alle mulige sager, som man slipper for at skulle ud og købe i dyre domme. Endnu en fordel ved at strikke selv er jo, at man altid vil kunne få lavet det i den rette størrelse med de rette farver. Man kan jo strikke alt muligt selv, idet kun fantasien sætter begrænsningerne. Man kan især selv strikke:

 

  • Sweater
  • Jakke
  • Sjal
  • Hue
  • Halstørklæder
  • Vanter
  • Babytøj
  • Duge

 

Hvor finder man gratis strikkeopskrifter?

Det største problem er især at få fingrene i de rette opskrifter, men her vil jeg nemlig give dig gode råd og vejledning til, hvor man faktisk kan finde masser af ganske gratis strikkeopskrifter. Man kan dels gå på biblioteket og låne bøger og tidsskrifter, idet der også findes en del håndarbejdsblade med gratis strikkeopskrifter. Du kan også spørge familie og venner, om de har gamle ugeblade, som du kan låne. På disse måder kan du fotokopiere opskrifterne og lave et system med ringbind og plastiklommer, som gør dig i stand til at finde dine gratis strikkeopskrifter, når du har brug for dem. Men jeg har gemt den bedste løsning til sidst. Du kan nemt på internettet finde mange gratis strikkeopskrifter, som er væsentligt nemmere at finde rundt i end at bladre i gamle ugeblade. Man kan finde hjemmesider, hvor opskrifterne koster penge, men det kan ofte betale sig at søge på ugebladenes hjemmesider, hvor man mange gange kan finde helt gratis strikkeopskrifter såsom Familie Journalen, som har en stor sektion med gratis strikkeopskrifter.

Strik din egen sweater i nordiske mønstre

Her får du et eksempel på, hvordan man strikker en blå uldsweater i fine nordiske mønstre. Sweateren har åbne raglansømme, der lukkes med flotte læderlook-knapper.

Størrelser: S (M) L (XL)
Indhold: 100 % ren ny uld.
Løbelængde: 50 g = 70 m.
Garnforbrug: 6 (6) 7 (8) ngl – fv 1012 natur 7 (8) 9 (10) ngl – fv 5924 blå
Overvidde: 94 (102) 109 (117) cm
Hoftevidde: 98 (106) 114 (120) cm
Hel længde: ca 79 (80) 81 (82) cm
Pinde: Jumperp nr 5½ og 6, rundp nr 5½ (80 cm), rundp nr 6 (80 cm)
Tilbehør: Knapper 23 mm, 8 stk
Strikkefasthed: 13½ m og 18-19 p i glat på p nr 6 = 10 x 10 cm.

Sådan strikker du sweateren

Ryg, 60 (64) 67 (71) m: På næste r-sidep strikkes raglanindt: Strik 1 kant-m r, 2 r sm, strik til der mangler 3 m, 1 enk indt, 1 kant-m r. Gent indt på hver 2. p – i alt 18 (19) 20 (21) gange i hver side = 24
(26) 27 (29) m tilbage. Luk de sidste m på en gang.