Den alsidige køkkenkniv til almindelig og professionel brug
Santoku køkkenkniv er en rigtig god all-round køkkenkniv, der egner sig godt til både fisk, grøntsager og mindre kødstykker. Køkkenkniven har oprindelse i Japan, og er særlig værdsat af kvinder, netop fordi det er en god kniv til mange forskellige ting. Klingen er desuden typisk mellem 13 og 20 centimeter, og har en flad kant, der kurver i en vinkel på omkring 60 grader.
Toppen af Santoku håndtaget er i overensstemmelse med toppen af bladet. Ordet refererer til de tre skærende opgaver, som kniven udfører godt: udskæring i skiver eller terninger og hakning. Santoku klingen og håndtaget er designet til at arbejde i harmoni ved at matche bladets bredde og vægt til vægten af bladets tang og håndtag.
Den populære Santoku kniv
Hvis Santoku kniven opbevares korrekt og anvendes hensigtsmæssigt, bør den bevare sin skarphed godt. Men, hvis mere skarphed kræves, kan stål bruges til at slibe kanterne, så de bliver skarpe igen. En elektrisk knivsliber kan også bruges, så længe den er designet til brug af japanske knive og Santoku knive. Som med andre kokkeknive knive frarådes det, at man putter den i opvaskemaskinen, da det vil mindske knivens holdbarhed. En Santoku kniv skal håndvaskes og være helt tør før opbevaring.
Opbevaring af kokkeknive
Sikker knivopbevaring er desuden ekstremt vigtigt. Der er forskellige måder at opbevare knive på; en populær metode er en knivskede til hver enkelt kniv, men desværre er det ikke alle kokkeknive, der sælges med sådan en. Andre opbevaringsmuligheder omfatter en knivblok, som sandsynligvis er den smarteste og hurtigste måde, når det kommer til opbevaring – eller en vægmonteret magnetisk bøjle, hvis du har plads til én. Lagring af kokkeknive i en skuffe kan synes som en god løsning, men dette kan skabe en fare, når du skal have fat på en bestemt kniv. Det sikreste alternativ er formentlig knivblokken, da de skarpe blade er af vejen nede i blokken. Santoku knivene er særligt populære, da de kan bruges til flere forskellige madvarer, hvilket er med til at reducere mængden af knive og køkkenredskaber i køkkenet. Det er derfor en god og pladsoptimerende løsning at vælge de japanske Santoku kokkeknive, hvis man ikke har så meget plads eller bare ønsker en god og alsidig kniv. Santoku knivene forhandles hos JP Knive, der har flere forskellige slags på lager. De specialiserer sig i japanske kokkeknive, hvorfor de ved rigtig meget om netop det emne. Det er derfor et rigtig godt sted at handle, hvis du søger kompetente folk med udbredt viden indenfor kokkeknive.