Hjemlig hygge med drivhus

Der findes mindst 3 gode årsager til at anskaffe sig et drivhus, hvis man har plads til det udenfor huset eller i en kolonihave:

  1. Opnå nem tilgang til sunde hjemmedyrkede økologiske varer
  2. Spar penge på frugter og grøntsager
  3. Familien får en nyttig hobby

Der findes garanteret flere årsager til at anskaffe sig et drivhus, men disse 3 årsager er de vigtigste, og hele familien kan i fremtiden få mange gode stunder i drivhuset samt nyde frugterne af arbejdsindsatsen. Naturligvis skal man både have pladsen til drivhuset, tiden til at nusse om planterne, og det hjælper også, hvis man har grønne fingre og lyst til at passe planterne i løbet af sæsonen. Men faktisk er det ikke specielt tidskrævende eller hårdt at vedligeholde sit drivhus, når det én gang for alle er blevet godt installeret. Men hvilken slags drivhus skal man vælge, da der jo findes mange modeller på markedet?

Vigtige krav til et godt drivhus

Man kan selv bygge et drivhus temmelig nemt, især hvis man køber et nyt, som kommer med en enkel samlevejledning. Man kan naturligvis købe et brugt drivhus, men man må påregne en del arbejde med at afmontere og samle drivhuset igen, især hvis det er en gammel model, hvor enhederne er rustet eller ´groet´ sammen. De nye og smarte drivhuse har mange ekstra funktioner, idet man kan få dem i frostfrie og isolerede modeller med automatisk vandingsanlæg, som gør pasningen til en fornøjelse. Man kan finde drivhuse i mange størrelser og prislejer, men normalt findes de i størrelsen 5-20 kvadratmeter, og de koster typisk 1.000 kr. pr. kvadratmeter. Skal man have et overblik over et drivhus i høj kvalitet til en billig pris bør man tjekke hjemmesiden hos Hobbydrivhuse.dk, hvor man kan købe drivhus direkte fra fabrikanten, hvorved man kan springe forhandleravancen over. Fordelen ved disse drivhuse er deres solide konstruktion i solide materialer, som kan garantere jer et drivhus i mere end 10 år ud i fremtiden. Ved at anvende stærke aluminiums rørprofiler samt 6-10 mm polycarbonat eller 4 mm hærdet glas er man sikker på, at drivhuset kan holde til vejr og vind. Man kan få drivhuset med automatiske vinduesåbnere, således der altid sørges for en god udluftning.

Hvad bør man dyrke i sit drivhus?

Man kan med succes dyrke næsten hvad som helst i sit drivhus både blomster, frugter, krydderier samt grøntsager. De fleste i Danmark dyrker agurker, gulerødder, tomater og radiser og forskellige krydderurter såsom pebermynte, rosmarin og oregano, og disse man kan dyrke året rundt, således man altid kan udnytte drivhuset til at afgive friske grøntsager i både vinter- og sommerhalvåret. Men faktisk er det kun fantasien, som sætter grænserne for, hvilken slags grøntsager og øvrige planter, man ønsker at dyrke i drivhuset, idet man både kan have kartofler, jordbær, salater, peberfrugter samt citrusfrugter, og dermed kan man selv producere en stor del, af husholdningens forbrug af sunde grøntsager.