Svensk pølseret med fløde

I Danmark er det stadig populært at spise svensk pølseret, og det er især udbredt hos børnefamilierne. Retten svensk pølseret er en klassiker, som de fleste børn elsker, men også mange voksne har et svagt punkt hvad angår svensk pølseret. Det skyldes nok, at den jo består af normale danske ingredienser, som vi elsker i forvejen. Det er både nemt, hurtigt og billigt at tilberede en velsmagende svensk pølseret. Men i det lange løb kan man måske blive lidt træt af denne forholdsvis simple ret, som kun består af kartofler, løg og pølser. Men man kan variere svensk pølseret på flere måder, idet man kan tilføje nye ingredienser i retten, så den får en ny smag. Man kan også tilføje rødbeder, ketchup eller andre former for tilbehør til den populære ret. Mulighederne for at variere en svensk pølseret er jo uendelige, men jeg fandt en spændende variation af svensk pølseret i Ugebladet Søndag, hvor man anvendte fløde i retten, hvilket gjorde retten meget mere cremet. I artiklen kalder man denne tilføjelse for en svensk pølseret deluxe.

Opskrift på luksusudgaven af svensk pølseret

Det er stadig nemt og enkelt at lave denne luksusudgave af svensk pølseret, idet den jo kun består af følgende ingredienser:

  • 1 lille løg
  • 1 tsk smør
  • Ca. 6 røde pølser
  • ½ dåse hakkede tomater
  • 4-5 spsk tomatketchup
  • Ca. 2 dl piskefløde
  • Ca. 400 g kogte, kolde og pillede kartofler
  • Salt og peber
  • Hakket persille eller purløg

Fremgangsmetoden til svensk pølseret er følgende:

Man starter med at finde en stor gryde, som kan rumme alle ingredienserne, da det er ret vigtigt, at det hele blandes i én gryde.

Hak løget og damp det i smør i gryden. Nu skal man så skære pølserne i mindre stykker, hvorefter de kommer i gryden. Under konstant omrøring kommer man derefter de to typer tomat i gryden sammen med piskefløden. Til sidst kommer man de ituskårne kartofler i retten. Nu skal retten bare simre i omkring fem minutter, hvorefter den er klar til servering. Husk lige at smage retten til med salt og peber, og det er også en god idé at tilføje persille. Du vil nok snart erfare, at fløden dels har gjort retten meget mere cremet og lækker, men den er også blevet mere mild i smagen på grund af fløden.

Billede: Håkan Dahlström